Sportsmænd

Miniguide til at tage kreatin

Sponsoreret annonce

Er du begyndt at tage din træning mere seriøst? I så fald er det meget sandsynligt, at du vil supplere din kost med en række tilskud. I denne forbindelse er der et væld af muligheder at vælge mellem, men mange beslutter sig for at supplere med kreatin.

Ønsker du også at gøre dette, er det sandsynligt, at du er i tvivl om, hvordan du bedst kan gribe det an. Hvis det er tilfældet, har du ikke nogen grund til at være bekymret. Det er hverken svært eller besværligt at tage kreatin, da du blot skal blande det op med vand.

Skal blot blandes op med vand

Kreatin kommer i form af et pulver, som du blot skal blande op med vand. I de fleste tilfælde er der også en måleske med i bøtten, som hjælper dig med at tage den rette mængde. Pulveret hælder du derfor bare i et glas vand, hvorefter du skal røre rundt i det.

Når du kan se, at pulveret er blevet opløst i vandet, er det klar til at blive indtaget. Derfor er der intet omfattende ved det. Til gengæld er det vigtigt, at du køber det rette kreatinpulver, hvilket kan være svært. Heldigvis er der dog hjælp at hente hos Kostmagasinet.

Hvornår skal jeg tage kreatin?

Der er ikke bestemte regler for, hvornår du skal tage kreatin. Derfor er det helt op til dig selv at afgøre, hvornår du ønsker at tage det. Desuden er det heller ikke et krav, at du tager det hele på én gang. Der er mange, der har god succes med at dele det op i mindre doser i løbet af dagen.

Langt de fleste vælger dog at tage det før eller efter en træning, da de dermed får det maksimale udbytte. Hvis det er afgørende for dig, at du maksimerer udbyttet, skal det derfor indtages før eller efter træning. Hvad du ender med, er – som sagt – helt op til dig selv.

Er kreatin sikkert at tage?

Generelt er det helt sikkert for dig at tage kreatin, da det er et stof, der findes naturligt i kroppen. Her er det dog vigtigt at slå fast, at du skal bruge det korrekt. Blandt andet er det afgørende, at du ikke indtager for stor en mængde, da det kan være skadeligt.

Er du i tvivl, er det altid en god idé at konsultere en læge, inden du begynder på et nyt tilskud. Der kan være andre faktorer, der gør, at du frarådes at tage kreatin. Netop derfor er det en fornuftig idé at tale med en læge om det, hvis du er det mindste i tvivl.